DFDS Seaways minicruise naar New Castle|Deel 1

Op 29 mei was het dan zo ver: Eindelijk gingen we met de boot naar Engeland! Twee maanden ervoor had ik te horen gekregen dat we dat gingen doen als 16e verjaardags-cadeau en alvast als cadeautje voor mijn slagen. Ik had er ontzettend veel zin in, ik was namelijk nog nooit in Engeland geweest.
Screenshot_2015-06-13-15-37-47
Dus begon ik 28 mei ‘s avonds mijn tas in te pakken. Toilettas, deo, haarborstel, droogshampoo. Make-up? Wat zou ik voor make-up meenemen? Lastig, wat zou je nodig hebben voor drie dagen? Nou sowieso mascara, eyeliner dan ook maar? Waterproof of normaal? Even het weer checken. Ohh een zonnetje, normaal dus! Naja dan heb ik ook oogschaduw nodig. Ohh en die roze lipstick? Ach waarom ook niet. Wenkbrauwpoeder, concealer! Niet vergeten! Euhm.. Ohja poeder neem ik ook maar mee. En zo vertrok ik dus met een volle make-up tas.
IMG_5815
En kleren dan? Hoeveel setjes zou ik nodig hebben? 2 broeken en 2 shirtjes? Hoeveel gewicht bagage mag ik eigenlijk? Laat ik maar niet teveel meenemen ik moet het toch echt zelf allemaal tillen. Uiteindelijk ging ik voor één setje aan en eentje mee. Daar zou ik vast wel genoeg aan hebben en anders gingen we in New Castle toch winkelen.
DSC07539
De volgende dag vertrokken we naar Ijmuiden om daar op de boot te stappen. Eerst lopend naar het loket om de paspoorten en tickets te laten zien en toen met de lift naar boven. Humm toch best zwaar zo’n tas.. Had ik misschien toch iets minder mee moeten nemen? Nah, vast niet! I can handle this! Who run the world? Girls! Dus hophop door de hal en de boot op. Deck 11, daar moesten we heen. Dus namen we de lift naar boven. Eenmaal in onze hut aangekomen zetten we onze tassen neer en gingen een rondje lopen op de boot. Aan boord waren er verschillende dingen te doen. Zo was er een casino, verschillende restaurants en bars, er was een bioscoop en wat winkeltjes. Erg leuk allemaal. Om 6 uur konden we plaats nemen in het restaurant waar we een tafeltje naast het raam hadden.
SONY DSC
Aan boord spraken een hoop leden van de crew Engels. Dit was voor mij geen probleem maar als je moeite hebt met de taal moet je hier vooraf wel rekening mee houden. Gelukkig spraken er ook zat mensen Nederlands. Bij de reservering van de hut kon je er ook voor kiezen om er een diner bij te boeken. Zo kon je kiezen voor het buffet, grillen, á la carte of pizza. Wij gingen voor het buffet.
DSC07459
En wat hebben we gelachen! Op de heenweg waaide het nogal dus de boot schommelde een beetje. En aangezien het een buffet was ging je steeds van tafel om eten te halen en schommelde je dus mee met de boot. Je ging alle kanten op behalve degene die je op wilde. Iets teveel gedronken mevrouw? Zo was er ook een dame die tegen haar kleindochter zei dat ze oma maar moest vast houden want dan kon er niks misgaan. En terwijl oma dat zei viel ze zelf om. Het was wel opvallend dat de crew zelf helemaal nergens last van had. Die liepen gewoon lekker in de goede richting.
SONY DSC
Na het eten voelde mijn moeder en ik ons niet zo lekker daarom besloten we om alvast in de hut op bed te gaan liggen. Of het nou door de schommelingen van de boot kwam of door het vele eten ik weet het niet maar dat laatste sluit ik zeker niet uit. Want naja ik ben gewoon gek op lekker eten haha. Mijn vader en broertje daarentegen besloten om even op het dek te gaan uitwaaien.
IMG_5809
Dat was wel even genoeg voor vandaag. Binnenkort lees je hoe ik de rest van het weekend ervaren heb. Klik hier voor deel 2.

Until next time,
Romy

2 thoughts on “DFDS Seaways minicruise naar New Castle|Deel 1

Reacties zijn gesloten.