Buitenlandse stage Marbella #9

Afgelopen dinsdag was het onze laatste stagedag bij Holland Flowers Marbella. Aan de ene kant jammer, maar aan de andere kant betekende dat ook: vakantie! In de ochtend ontbeten we met zijn allen in de winkel en later trakteerden wij op Palmeras. Palmeras is een soort kaasstengel, die smaakt naar croissant, in de vorm van een krakeling en dan met chocolade eroverheen. Volg je me nog? Heel lekker! We luidden de vakantie in met een heerlijk middagje op het strand!

De volgende dag sliepen we uit, ontbeten we en liepen we naar de berg op een kwartiertje lopen van ons appartement. Een collega had namelijk verteld dat je vanuit daar een prachtige wandeling kon maken. Al vrij snel kwamen we erachter dat we aan het begin van de route al de verkeerde kant op waren gelopen, omdat we uitkwamen op een privé terrein. Inclusief waakhond! Daarom liepen we terug naar het begin en besloten over de rotsen te klimmen. Daarachter begon een mooi wild wandelpaadje langs de rivier. Zo mooi! We liepen lekker door en zijn zelfs een stuk de berg opgeklommen! Letterlijk! Na anderhalf uur besloten we om te keren en hebben we nog even bij de rivier gezeten. Zo mooi! Op sommige plaatsen waren heldere poeltjes die net op zwembaden leken. Als het komende week nog lekker weer wordt willen we daar zeker een keer gaan zwemmen!

Op donderdagochtend vertrokken we naar Ronda. Na een busrit van een uur en een kwartier, die bijna de hele weg langs een afgrond ging en ook nog eens vol zat met bochten, kwamen we aan in de historische stad die een stukje meer in het binnenland van Spanje ligt. Hier bezochten we onder andere de Puento Nuevo Bridge en de Puente Viejo Bridge. De nieuwe en oude brug van Ronda. Ook bezochten we de kloof El Tajo en zagen we het uitzicht vanaf Mirador de Aldehuela Balcón del Coño.

Verder zijn we nog een heel stuk naar beneden gelopen om El Tajo nog beter te bekijken. We liepen na een tijdje zelfs langs de rivier en onder de brug door. Wat een enorm hoogteverschil!

Na een hoop gelopen te hebben besloten we neer te ploffen op een terrasje in, wat voor ons leek op, de hoofdstraat. We bestelden Churro’s en ik nam een Sangria. Na nog geen 10 minuten begon het personeel ineens op te ruimen. Er werd gedweild, stoelen en tafels werden naar binnen gehaald en er ging alvast een deur dicht. Nergens stonden de openingstijden, maar dit had veel weg van een terras dat ging sluiten. En dat terwijl het nog maar half 4 was! En ja hoor, na een half uurtje was iedereen vertrokken en waren wij de laatste gasten die nog zaten.. Dus besloten we om ook maar weg te gaan. Heel vreemd en jammer.. Maar de Sangria was heerlijk!

En vandaag gaan we dan eindelijk naar Gibraltar, ik ben zo benieuwd! Voor de zekerheid laat ik mijn ketting en oorbellen maar thuis! Het zou zonde zijn als die gejat worden door de aapjes.

Buitenlandse stage Marbella #10

Until next time,
Romy