Buitenlandse stage Marbella #10

Vrijdag 27 april vertrokken we om kwart over acht met de bus naar La Línea. Vanuit hier is het namelijk nog maar een klein stukje lopen naar Gibraltar! Gibraltar ligt in het Zuiden van Spanje en is Engels grondgebied. Een dagje naar Engeland dus! Gibraltar staat bekend om zijn berg en natuurlijk om de aapjes die daar wonen! We kochten nog net in het Spaanse deel tickets voor de kabelbaan en het natuurreservaat voordat we door de douane gingen. Die douane kunnen ze daar overigens net zo goed schrappen. Zowel op de heenweg als op de terugweg werd er amper naar mijn ID gekeken. We konden bij wijze van spreken zo doorlopen.

Eenmaal in Gibraltar kochten we broodjes bij de supermarkt en werden we met een shuttle busje naar de kabelbaan gebracht. We stapten in en binnen een aantal minuten waren we boven. Vanuit daar had je prachtig uitzicht over The top of the Rock, Gibraltar, Spanje en zag je in de verte zelfs Marokko! Na een tijdje van het uitzicht genoten te hebben besloten we de route op de kaart door het natuurreservaat te volgen om zo alles te bezichtigen. Al vrij snel kwamen we de eerste aapjes tegen! Leuk dat ze zo lekker vrij rondlopen, als ze dan geen zin hebben in de aandacht kunnen ze er zelf voor kiezen om weg te lopen.

Via de route bezochten we de onder andere de net geopende Skywalk en genoten we van het uitzicht, maar er was nog veel meer te zien! Zo bezochten we de St. Michael’s Cave, Great Siege tunnels, Apes Den en de Moorish Castle. Waar een hoop mensen werden rondgereden met een busje kozen wij ervoor om de route lekker te lopen. Het resultaat? Een bergwandeling van zo’n 20 kilometer, maar het was het zeker waard! Helaas misten we door de onduidelijke kaart wel de Windsor Suspension Bridge. Jammer, want die had ik graag willen zien. Verder kon je beneden aan de berg ook nog het Europa Point en de 100 ton gun bezichtigen, maar dat hebben we niet gedaan. In plaats daarvan besloten we om nog even af te koelen in de haven met onze voeten in het water. Heerlijk! Daarna namen we de bus terug naar Marbella. Omdat de direct bus vol was moesten we met de stop bus waardoor we in plaats van anderhalf uur wel drie uur onderweg waren!

De zaterdag en zondag besteedden we op een rustigere manier. Op zaterdag besloten we om te gaan zwemmen in het poeltje tussen de bergen. Daar waar we eerder deze week hadden gewandeld. Het water was echt heel koud, maar dat weerhield ons er niet van om toch te gaan zwemmen. Daarna droogden we op in het zonnetje en zijn we terug gelopen naar het appartement.

Op zondag pakten we onze koffers in, liepen voor de laatste keer langs het strand, maakten hier en daar wat schoon en keken films. Echt iets anders was er niet te doen aangezien het te koud was voor het strand en het buiten vrij bewolkt was. Eerlijk gezegd vond ik zo’n rustig laatste dagje helemaal niet zo erg, maar ik had er wel zin in om lekker weer naar huis te gaan! En op maandag ochtend vertrokken we weer terug naar huis!

Op Schiphol werd ik opgewacht door mijn ouders. Eerlijk gezegd had ik verwacht dat ze er nog niet zouden zijn, omdat ik had gezegd dat we vertraging hadden en we uiteindelijk een uur eerder aankwamen dan de oorspronkelijke tijd. Tot mijn verbazing stonden ze er gelukkig wel en ook Manon was erbij. Zo leuk! Heerlijk om iedereen weer te zien ♥

Until next time,
Romy