Hema vs Etos make-up tools review

Hema of Etos? Wit of zwart? Vandaag wil ik het met jullie hebben over de make-up kwasten van Hema en Etos. Hoewel de collectie van Hema o.a geen buffer kwast bevat mist die van Etos een contour brush dus wat dat betreft vullen ze elkaar in mijn ogen mooi aan. Zelf gebruik ik zowel de kwasten van Hema als Etos graag. Beide merken verkopen fijne make-up tools, maar welke zijn nou beter? Of is er niet echt een verschil?
Foundation kwast en buffer brush -
Over de meerdere kwasten collecties van Hema hebben jullie vast al vaker gelezen en ik denk daarom dat ik jullie niet meer hoef te vertellen dat je het beste kunt gaan voor de witte kwasten met zwarte bovenkant. Voor het geval je deze informatie gemist hebt: kies voor de witte kwasten! De andere collecties bestaan uit tools met hele stugge haren terwijl de witte juist heel lekker zacht zijn. Aangezien ik deze kwasten echt gebruik in mijn dagelijkse routine heb ik geen kwasten dubbel en kan dus niet echt twee dezelfde producten met elkaar vergelijken.
Hema make-up kwasten
Toch komen een oogschaduw kwast een een blending brush aardig bij elkaar in de buurt dus vandaar dat ik ze op die manier vergelijk. Ik gebruik de meeste van deze kwasten al jaren met liefde dus vandaar de verkleuringen ♥ Etos heeft één collectie die nog niet zo heel erg lang geleden in de schappen is verschenen. Deze tools zijn te herkennen aan hun zwarte haren en witte bovenkant. Precies omgekeerd dus! Wat mij wel direct opviel is dat ze richting de onderkant breed uit lopen, je kan je kwast dus gewoon rechtop neerzetten als je dat zou willen.
SONY DSC
Foundation kwast vs Buffer brush
Om eerlijk te zijn ben ik nooit echt fan geweest van foundation. Op foto’s en video’s ziet het er erg mooi uit, maar zodra je iemand in het echt ziet valt de laag foundation meestal gelijk op. Toch heb ik twee foundation kwasten in mijn potje staan. Erg vaak gebruik ik ze niet, maar zo af en toe komen ze toch van pas. De kwast van Hema heb ik denk ik drie keer gebruikt ondanks dat ik deze al best lang heb. Ik vind het persoonlijk gewoon geen fijne kwast omdat hij erg streperig aanbrengt.. Ik geef dan ook voorkeur aan de buffer brush van Etos. Hij voelt stevig aan en als ik na het opmaken goed in de spiegel kijk ziet het geheel er erg netjes uit.
Foundation kwast en buffer brush
Contour kwast vs Highlight brush
Blush en highlighter liggen daarentegen meer in mijn straatje. Omdat ik erg licht ben van mezelf vind ik het leuk om mijn gezicht wat meer kleur te geven met deze producten. De contour kwast van Hema gebruik ik vooral om blush mee aan te brengen. De kwast is erg zacht en fluffy. Ook heeft hij de perfecte grootte om blush mee aan te brengen, maar ook voor bronzer heeft hij de goede maat. Deze highlight brush van Etos gebruik ik wel echt om te highlighten. Wat ik vooral fijn vind aan deze is dat hij bovenop rond uitloopt waardoor hij meer product pakt. Hoewel ik veel bloggers hun highlighter met een fan brush zie aanbrengen geef ik toch echt voorkeur aan deze. Doordat hij vrij compact is kun je namelijk overal goed bij!
SONY DSC
Oogschaduw kwast vs Blending brush
Ook deze kwast van Hema heb ik niet zo vaak gebruik. Ik vind hem gewoon niet zo fijn. De kwast bevat veel haren, maar omdat deze heel dicht op elkaar geperst zijn voelt hij heel hard aan op je oogleden. Ook pakt hij hierdoor de oogschaduw niet goed. Erg jammer. Van de blending brush van Etos ben ik wel weer fan. Deze kwast bevat ongeveer evenveel haren, maar omdat ze uit elkaar staan voelt dat heel licht aan op je oogleden.
SONY DSC
Conclusie? Omdat ik niet alle kwasten heb kan ik geen cijfer geven, maar ik kan natuurlijk wel alle plus en min puntjes op een rijtje zetten. Om te beginnen vind ik het uiterlijk van de kwasten van Hema mooier. De combinatie wit – zilver oogt een stuk luxer, ook kan je beter zien wanneer je kwasten aan een bad toe zijn. De kwasten van Etos daarentegen lopen aan de onderkant wijd uit waardoor je ze ook neer kunt zetten (al zit je kwasten pot hierdoor wel sneller vol) en door de zwarte kleur zullen ze er niet snel vies uit zien. Hoewel beide collecties hele zachte kwasten bevatten geef ik toch voorkeur aan de kwasten van Etos. Deze collectie is gewoon een stuk uitgebreider en meer up-to-date. Al blijft combineren natuurlijk het allerbeste!

Until next time,
Romy

2 thoughts on “Hema vs Etos make-up tools review

  1. Leuke vergelijking! Ik heb wel eens gekeken naar de etos kwasten, maar ik vond ze niet fijn aanvoelen. Heb wel eens paar kwastjes van de Hema. Mijn favoriete kwasten zijn nog steeds van real Techniques.

Reacties zijn gesloten.