Essence Cool Nude Lipstick review

Cool Nude van Essence. Ik kan met zekerheid zeggen dat ik uit mijn hele stash de meeste moeite heb gedaan voor deze lipstick. Ik kwam voor het eerst in aanraking met dit product toen een vriendin mij erover vertelde. Diezelfde middag fietste ik naar het Kruidvat in Wormerveer, maar helaas hadden ze hem daar niet meer. Ook in Amsterdam, Krommenie en Zaandam was hij niet meer verkrijgbaar.. Gelukkig heeft Zaandam twee Kruidvat’s en wist ik de laatste daar te bemachtigen. Of hij het waard was? Dat lezen jullie in de review van vandaag!
Essence Cool Nude Lipstick
Om gelijk even met de deur in huis te vallen: wat wordt ik blij van deze huls! Strak, matt en elegant, daar houd ik van. Ik ben nooit erg fan geweest van de oude hulsjes, je weet wel die met dat doorzichtige stukje plastic in het midden, dus het zwarte detail maakt mij erg blij. Essence Cool Nude kost €2,39.
Essence Cool Nude 05 Lipstick
Van dit product zijn nog vier andere varianten verkrijgbaar en ondanks dat ik ze uiteindelijk alle vijf op een rijtje zag viel mijn oog toch op Cool Nude. Wat mij betreft de meest opvallende kleur uit deze collectie.

Hier volgt de eerste swatch
Essence Cool Nude Lipstick swatch
Ja, erg mooi. Daar valt niet over te twijfelen, de kleur intrigeert mij vooral. Het is geen roze, geen bruin en ook geen paars. Hoewel hij op de lip swatch die straks volgt veel weg heeft van roze vind ik hem in het echt juist meer nijgen naar paars. Verwarrend, maar zoals ik al zei erg intrigerend.
Essence Cool Nude Lipstick review
Wat ik vooral erg fijn vind aan de werking van dit product, want daar moet natuurlijk ook over gesproken worden, is dat hij niet gek zit als je bijvoorbeeld gegeten of gedronken hebt. Bij een hoop lipsticks zie je vaak dat er aan de buitenranden nog product zit terwijl de binnenkant helemaal is vervaagd. Bij deze is dat niet zo. Een puntje van kritiek? Van mij mag hij wel wat langer blijven zitten.
SONY DSC
Conclusie? Ik geef Cool Nude van Essence een 8,5. Het product heeft een prachtige kleur, brengt mooi en fijn aan door de creamy textuur en hij heeft zijn uiterlijk ook nog eens mee door de mooie verpakking. Logisch dus dat dit product zo snel uitverkocht is, maar een grootse zoektocht is hij zeker waard. Nog een reden waarom dit product zo populair is? Veel blogs omschrijven hem als de dupe van Mac’s Velvet Teddy en aangezien Mac erg aan de prijs en ook nog eens niet dierproefvrij is is dit natuurlijk een geweldige optie! Al vind ik dat dit product het niet verdiend om als dupe gezien te worden. Een echte aanrader dus ♥

Until next time,
Romy

10 thoughts on “Essence Cool Nude Lipstick review

  1. Ik heb deze lipstick ook gekocht maar moet eerlijk toegeven dat hij gewoon in mijn kast ligt (probleem als je te veel lipsticks hebt! haha). Maar na dit artikel te lezen wil ik de lipstick zeker terug boven halen. Hij heeft ook zo’n mooie kleur!

Reacties zijn gesloten.