Ecotools Oogschaduw Kwasten Set review

Kort geleden kocht ik een kwastenset van Ecotools speciaal om oogschaduw mee aan te brengen. Ecotools is een dierproefvrij merk wat gebruik maakt van synthetische haren. De kwasten zijn dus ook erg geschikt voor veganisten.
SONY DSC
De set heet ‘Six Piece Essential Eye Set’. Waarom hij zo heet? Ik zou het niet weten, in mijn set zitten maar 5 kwasten. De stelen zijn gemaakt van gerecycled bamboo en zoals ik al vertelde is de kwast gemaakt van synthetische haren. De kwasten komen in een handige travel bag. Deze set is voor €18.- te koop bij Da maar ik kocht ze met 50% korting wat de kwasten €1,80 per stuk maakt. Dat is nog eens een leuk prijsje.
SONY DSC
De set bevat een Large eye brush, een angled crease brush, een highlighting brush, een petite eye shading brush en een smudge brush. En de handige travel bag gemaakt van gerecyclede materialen.
DSC07040
Over het algemeen vind ik de kwasten best fijn. Ze zijn zacht maar in vergelijking met een kwast van dierlijke haren zijn dierlijke haren zachter. Van deze set vind ik vooral de angled crease bush, de highlighting brush en de smudge brush erg fijn. Deze kwasten zijn precies groot genoeg voor hetgeen waar ze voor bedoeld zijn. Ik denk dat ik de large eye brush gewoon net iets te groot vind. Ik mis gewoon een goede kwast waarmee je de basiskleur kunt aanbrengen. De petite eye brush vind ik ook wel goed, deze gebruik ik voornamelijk om een lijntje oogschaduw onder mijn ogen aan te brengen. Wel moet ik eerlijk zeggen dat de kwasten een stuk kleiner waren dan ik had verwacht. Ze zijn kleiner dan een pen. Kijk maar naar onderstaande foto in vergelijking met mijn hand. Opzich is dit natuurlijk geen probleem, ze zijn hierdoor handiger mee te nemen, maar ze steken maar net boven mijn kwasten potje uit.
DSC07043
Conclusie? Ik geef deze set een 6,5. Een fijne travel set met kleine kwasten. Dierproefvrij en geschikt voor veganisten. Helaas mis ik in deze set wel een kwast van ‘normaal’ formaat om de basiskleur mee aan te brengen, misschien had dat kwast nummer 6 moeten zijn? Gelukkig heb ik deze basis kwast wel van Hema liggen. Ik vind ze geen €18.- waard maar €9.- vind ik een prima prijs. Een echte aanvulling is deze kwasten set niet maar ik zou ze ook zeker niet afraden.

Big Kiss.

4 thoughts on “Ecotools Oogschaduw Kwasten Set review

    • Ik ben inderdaad ook erg geïnteresseerd in de kwasten van Zoeva. Helaas moet ik daar wel nog even voor sparen. De kwasten van MAC zitten er voor mij niet in. MAC maakt namelijk gebruik van dierproeven. Welke kwast van Zoeva zou je aanraden?

Reacties zijn gesloten.