Cien Eye Make-up Remover review

Doseerdoppen, een vrij nieuwe uitvinding in beauty land. Ook Cien, een merk dat verkocht wordt bij Lidl, heeft ze in het assortiment. Zelf was ik nog niet eerder in aanraking gekomen met de doseer dop waardoor het des te leuker was om uit te zoeken wat daar nou precies de bedoeling van is. Vandaag review ik de Eye Make-up Remover met doseer dop van Cien voor jullie!

Mijn eerste indruk was direct positief. Het product zit in een nette verpakking en ruikt lekker fris. De verpakking is overigens groen, de vloeistof niet. De Eye Make-up Remover met doseer dop van Cien kost €1,15 en bevat 150 ml.

Laat ik maar direct met de deur in huis vallen: mijn mening over de doseer dop is verdeeld. Aan de ene kant vind ik het systeem handig. Wanneer je het product laat vallen blijft de remover in het flesje zitten, één pompje is genoeg voor een klein wattenschijfje en de dop zorgt ervoor dat je niet teveel product gebruik. Aan de andere kant moet je er wel voor zorgen dat het watje goed op de dop ligt, want anders schiet de vloeistof ernaast. Wat ik ook een minpuntje vind is dat ik mij afvraag hoe hygiënisch de dop werkt. Je kan namelijk niet nog een pompje pakken met hetzelfde watje. Als je dat wel doet komen er bacteriën op de dop en dat is bij een gewone flacon niet het geval.

Conclusie? Ik geef de Eye Make-up Remover met doseer dop van Cien een 6,5. Het product ruikt lekker en verwijderd gewone make-up goed. Voor waterproof make-up is hij minder geschikt. Daarvoor werkt een remover op olie basis beter. Ik vind de doseer dop handig, maar je moet er wel ‘verstandig’ mee omgaan. Al met al een fijn product van Cien.

Until next time,
Romy