The Color Run 2017

Wij waren erbij! De Flower Power editie van The Color Run in het Sloterpark in Amsterdam! Samen met twee vriendinnen en een vriend ging ik de uitdaging aan. 5 km een uitdaging? Wel als het 30 graden is! Het was een leuke ervaring en we hebben genoten van deze dag. In dit artikel vertel ik je van alles, dus lees snel verder ♥

Voordat we richting Amsterdam gingen gooide ik mijn tas nog snel vol met dingen die ik misschien wel nodig zou hebben. Zonnebril, extra zonnebril, zonnebrand, bandana, portemonnee, startnummer, veiligheidsspelden, flesje water, lenzenspullen en zelfs een vest. Een vest! Het werd die dag 30 graden, maar goed je weet het nooit. Vanaf station Amsterdam Sloterdijk werden we met de pendelbus naar het Sloterpark gebracht. Lopen was te ver en dit leek ons handiger dan het openbaar vervoer. Eenmaal aangekomen lieten we onze E-tickets scannen en kregen we meteen Gerbera’s in ons handen gedrukt. Leuk! We stopten onze spullen in de (vooraf gehuurde) kluisjes en voor we het wisten stonden we bij de start. Alles verliep zo soepel!

Na iedere kilometer was er weer een soort kleureiland met muziek waar je doorheen moest. Vanuit de organisatie werd het verplicht om een mondkapje of bandana te dragen, maar gelukkig konden we de bandana’s dus tijdens het hardlopen af doen. Zodra we bijna bij het kleurgedeelte waren deden we ze weer voor zodat we geen kleurpoeder in ons neus en mond kregen. Eerlijk gezegd was ik er vanuit gegaan dat we de hele afstand met bandana of mondkapje moesten afleggen, dus het viel mij reuze mee dat hij tussendoor gewoon af kon! Op de helft werd water uitgedeeld en in de laatste kilometer kregen we een bakje yoghurt. Lang leve de sponsoren! Bij de finish kregen we allemaal een zakje kleurpoeder voor bij het kleurengooimoment. Top!

De rest van de middag brachten we zittend en dansend in het zonnetje door. Heerlijk! Er werd muziek gedraaid, kleurpoeder verkocht, er werden workshops gegeven en er was genoeg keus aan lekker eten en drinken ♥ Als ik eerlijk mag zijn vond ik het wel jammer dat je voor alles steeds moest bijbetalen. Je ticket kost €25.-, maar dan ben je er nog niet. De kluisjes, pendelbus en alles op het festival terrein kost ook geld en van tevoren moesten we natuurlijk nog bandana’s aanschaffen en het openbaar vervoer betalen. Al met al ben je ongeveer €50.- kwijt. Ik vond dat het waard, maar met die €25.- ben je er dus niet. En wat zagen we eruit aan het einde van de dag zeg! Gelukkig ging al het kleurpoeder gemakkelijk uit mijn haar en kleren dus ook dat viel me mee. Ik was er stiekem al mentaal op voorbereid dat ik de volgende dag een afspraak zou hebben bij de kapper. Wat mij betreft een top dag en dus ook zeker een aanrader!

Until next time,
Romy