Mijn visitekaartjes + tips

Eindelijk! Ik heb mijn eigen visitekaartjes en ben er zo blij mee! Het ontwerp lag al een tijdje klaar, maar ik wist niet zo goed waar ik ze nou moest bestellen. Online had ik een hoop negatieve reviews gelezen over Vistaprint en daardoor wist ik niet zo goed waar ik ze anders moest laten drukken. Een professionele drukkerij kon ik met mijn budget gewoon echt niet betalen.. Vandaag vertel ik je waar ik deze bestelde en geef ik tips voor het ontwerpen van een goed visitekaartje ♥

Visitekaartjes kunnen een handige toevoeging zijn aan je social media en website. Met een goed kaartje kan je mensen immers in een kort overzicht laten weten wie je bent en wat je doet. Op deze manier kan je een groter publiek voor je winnen. Hoewel social media steeds vaker wordt gebruikt als virtueel visitekaartje vond ik het toch handig om ook een echt kaartje te hebben.

Less is more
Bij het ontwerpen van mijn visitekaartje heb ik een soort speed date sollicitatie in mijn achterhoofd gehouden. Een kaartje waarmee mensen in minder dan 10 seconden precies kunnen zien wie ik ben, wat ik doe en waar ze mij kunnen vinden. Sollicitatiebrieven die langer zijn dan 2 a4’tjes worden vaak niet eens gelezen omdat daar geen tijd voor is en in de huidige maatschappij heeft iedereen het altijd druk. Zet daarom alleen het hoognodige op je kaartje. Zoals je naam, e-mailadres en website. Je social media kanalen en een omschrijving van jou en je website vinden geïnteresseerden daar wel.

Nadruk op wat belangrijk is
Het doel van je kaartje is om ervoor te zorgen dat mensen hetgeen gaan opzoeken waar het kaartje voor gemaakt is. In mijn geval is dat mijn blog. Daarom heb ik ervoor gekozen om mijn blog in grote dik gedrukte letters onderaan mijn visitekaartje te zetten. Zo goed als in het midden vind je dan mijn naam en wat ik doe. Daaronder zie je in het klein het e-mailadres.

Lay-out voorkant
Wat ik zelf altijd erg belangrijk vind aan een goed visitekaartje is een lay-out die daadwerkelijk bij je website past. Daarom heb ik ervoor gekozen om dezelfde achtergrond en banner te gebruiken als dat op mijn website te zien is. Als je kaartje een hele andere sfeer laat zien dan hoe je website er daadwerkelijk uitziet zal je niet het juiste publiek aantrekken. Denk maar eens aan een winkel die er van buiten leuk en gezellig uitzag, maar waar binnen peperdure merkkleding werd verkocht. Wedden dat jij daar niets kocht? Dat was namelijk niet wat je verwachtte of waar je naar op zoek was.

Lay-out achterkant
Bij de achterkant is dit niet heel anders. Is er iets speciaals aan jou website of heb je een mooi logo? Dan is de achterkant de juiste plek om die te plaatsen. Als de voorkant iemand interesseert zullen ze ook naar de achterkant kijken en dat is dan de perfecte plek om iets meer te vertellen. Ik koos ervoor om nogmaals de naam van mijn blog neer te zetten met daaronder de korte omschrijving ‘Een dierproefvrije beautyblog’. Mijn logo mocht natuurlijk niet ontbreken.

Ik hoop dat je iets aan deze tips hebt! Nu vergeet ik alleen bijna te vertellen waar ik de visitekaartjes heb besteld! Ik heb er uiteindelijk toch voor gekozen om de kaartjes te bestellen bij Vistaprint gezien het grote prijsverschil met andere drukkerijen. Door de slechte reviews heb ik de kaartjes uiteindelijk laten drukken op een iets luxer papiersoort en hier ben ik erg tevreden over! Het kaartje voelt vrij stevig en ziet er netjes uit. Uiteindelijk betaalde ik zo’n €35.- voor 250 visitekaartjes. Dat vind ik een prima prijs. Overigens is de kleur in het echt een stuk intenser als op de foto’s door mijn flitser kwam er een lichte spiegeling waardoor het kaartje wat lichter oogt.

Until next time,
Romy

2 thoughts on “Mijn visitekaartjes + tips

  1. Zeer nuttige tips! Vooral vind ik leuk een advies om een logo op de achterkant te plaatsen – dat is redelijk en origineel. Ik denk dat als je een goede drukservice vindt om daar je kaartjes te printen zullen zij je ook een paar tips adviseren omdat je visitekaartje een soort van je tweede gezicht is!

Reacties zijn gesloten.