Eerste date ideeën

Wat te doen op een eerste date? Ondanks dat ik zelf geen relatie heb ben ik regelmatig degene waar mensen naartoe komen voor relatie advies. Vraag mij niet waarom, want ik heb oprecht geen flauw idee, maar ik vind het wel erg leuk om advies te geven. Daarom geef ik vandaag antwoord op de vraag: ‘Wat te doen op een eerste date?’

Er zijn genoeg leuke dingen om samen te doen met je vrienden/vriendinnen, maar als het aankomt op een eerste date dan zijn zeker niet al deze activiteiten geschikt. Kies daarom vooral iets dat ook leuk is om te doen wanneer je alleen bent. Hierdoor wordt je niet constant geforceerd om te praten en voorkom je dat je eerste date meer op een interview lijkt. Mocht je het leuk vinden om iets buiten te doen check dan van tevoren vooral het weerbericht om problemen met panda ogen te voorkomen! Geloof me, dat wil je niet.

Tijdens een eerste date wil je iemand graag leren kennen en ongemakkelijke stiltes voorkomen. Daarom lijkt het mij een goed idee om iets (actiefs) te gaan doen. Op die manier kan je dingen vragen, maar hoef je niet constant in gesprek te blijven. Natuurlijk heb ik ook even navraag gedaan bij vriendinnen met een relatie. Horror date nr 1 is de bioscoop. Ongemakkelijk naast elkaar zitten en niets kunnen bespreken. Je had net zo goed alleen kunnen gaan. Dit is helemaal erg wanneer je iemand echt nog niet zo goed kent. Ook uit eten gaan is niet zo geschikt voor een eerste date. Keuzestress wanneer je de menukaart krijgt, niets is geschikt om charmant te eten en een ongemakkelijke stilte ligt op de loer.

Maar wat dan wel? Hoe fijn is het om op een mooie zomerse dag een kano, waterfiets of surfboard te huren! Drink een drankje op een terras, op het strand of in het park en geniet van de zon. Gek op alcohol? Drink niet teveel, want dat laat niet zo’n goede indruk achter. Wanneer je iemand wel al beter kent kan je ook een activiteit kiezen die wat langer duurt. Denk aan een pretpark, dierentuin of picknick in het park. Dit omdat de kans vrij groot is dat je je al op je gemak voelt bij diegene en je dus best een hele middag samen door kunt brengen.

Ook op een winterse dag valt er buiten genoeg te beleven. Ga samen schaatsen wanneer je elkaar nog niet zo goed kent en drink daarna thee of chocolademelk. Of maak een wandeling in het park. Ken je hem/haar al wat beter dan zijn indoor skiën, snowboarden en glowgolf ook leuke activiteiten. In voor wat teamwork? Ga voor een klimmuur of escape room!

Hoe was jou favoriete eerste date?

Until next time,
Romy