Waarom ik graag sport

Vandaag even een niet beauty gerelateerd artikel. Of toch wel? Dat ik niet vies ben van een beetje sporten hebben jullie misschien gezien aan de paar fit challenges die ik heb gereviewd, maar verder komt sport totaal niet naar voren op mijn site ondanks dat het iets is wat ik vaak doe. Op dit moment train ik voor de Dam tot Dam by night 8 km op 17 september en volgend jaar wil ik graag meedoen aan de Mudmasters Obstacle Run 8 km. Genoeg redenen om te trainen dus!
SONY DSC
Nu is sport een vrij groot begrip en moet ik eerlijk zeggen dat ik het vooral heb over hardlopen en fitness. Al sinds ik jong ben weet ik dat sporten als voetbal en volleybal niet mijn ding zijn. Ik sport nu al zo’n 2,5 jaar bij Big Gym en het fijne daarvan vind ik dat ik lekker zelf kan bepalen wanneer, hoe lang en met wie ik ga. Inmiddels heb ik een soort routine in de sportschool en om dit alsnog een uitdaging te maken wissel ik sommige dingen af. Zo loop ik eerst 2 km hard en ga vervolgens naar de mat voor buikspieroefeningen en push ups. Daarna train ik mijn benen en als laatste doe ik sinds kort nog wat pull ups.
SONY DSC
Sommige meiden vinden het een beetje raar dat ik ook mijn armspieren train. Vaak denken ze dat je dan meteen zo’n afgetrainde body builder wordt, maar dat is helemaal niet waar. Geef mij één goede reden waarom ik alles zou trainen behalve mijn armspieren. Dan raakt je lichaam toch uit balans? De reden waarom ik nou graag naar de sportschool ga en het niet erg vind om een rondje hard te lopen?

Het is gezond
Of je het nu doet om je hoofd leeg te maken, voor een goede conditie, om af te vallen of voor een strakker lichaam in het algemeen dat maakt niet uit. Je bent bezig en daar gaat het om. Nu doe je tenminste iets nuttigs in je vrije tijd. Sporten zorgt voor meer energie ondanks dat dat aan het einde van je work-out misschien niet zo voelt. Persoonlijk slaap ik ‘s avonds ook altijd sneller als ik die middag gesport heb.
Hardloop outfit
Het is leuk!
Geen zin om alleen te gaan? De enige ben je zeker niet. Spreek met vriendinnen af om samen te gaan sporten, dat maakt het een stuk gezelliger. Meestal sport ik met z’n tweeën maar met meer is vaak ook erg leuk. Helaas lijd het sporten er dan soms wel onder aangezien je elkaar altijd veel te vertellen hebt, maar ook in je eentje kan sporten erg leuk zijn. Probeer eens iets nieuws en probeer je grenzen te verleggen!

Geen limiet
Zelf vind ik het fijn om door te gaan tot het uiterste en nog net even die extra minuut of push up mee te nemen. Hoewel ik het vroeger na een rondje om de sloot al wel genoeg vond merk ik dat ik de laatste tijd toch steeds vaker mijn grenzen probeer te verleggen. Dat gevoel wanneer je nu toch wel 8 km hardlopen hebt gehaald of 15 push ups hebt gedaan in plaats van 10 is gewoon zo fijn! ♥
Hardloopband Honkemöller
Trek je nu met tegenzin je sportkleren uit de kast? Even volhouden want volgende maand wil je niet meer zonder!

Until next time,
Romy

4 thoughts on “Waarom ik graag sport

Reacties zijn gesloten.