Plannen? Dat doe je zo!

Eigenlijk zouden wij mensen allemaal professioneel planners moeten zijn. Dat zou ons zoveel onnodig besteedde tijd schelen! Je hebt namelijk maar één week (7 dagen, 168 uur) de tijd om van alles af te krijgen. Je moet naar school, loopt stage, hebt rijlessen, maakt huiswerk, hebt een huisdier, je sport, hebt een hobby, je werkt, wil tussendoor graag even ontspannen, gaat naar verjaardagen en wil daarbij ook nog zo af en toe even lekker bijpraten met familie en vrienden. Vandaag deel ik mijn tips op het gebied van plannen. Niet dat ik er nou altijd zo goed in ben, maar soms kunnen kleine dingen een groot verschil maken ♥
DSC09859
Houd je agenda bij
De gouden tip! Houd lekker ‘ouderwets’ een agenda bij. Veel mensen om mij heen gebruiken hun mobiel om afspraken bij te houden en het opvallende is dat dit altijd de mensen zijn die hun afspraken vergeten of te laat komen. Zelf vind ik het erg fijn om in een klein overzichtje direct te kunnen zien wat ik die week allemaal moet doen en waar ik allemaal heen ga. Met een gekleurde pen of markerstift teken ik de dingen af die gedaan zijn. En dat scheelt! Maak er een gewoonte van om iedere ochtend in je agenda te kijken en je vergeet nooit meer iemands verjaardag, want tsja: de meldingen van Facebook zijn niet altijd op tijd.
horloge-regal
Maak een to do lijstje voor het weekend
To do lijstjes zijn de afgelopen paar jaar echt vaak mijn redding geweest. Het klinkt misschien een beetje overdreven, maar ik maak (bijna) iedere vrijdagavond een to do lijstje met wat ik dat weekend allemaal moet doen en wat ik na het weekend allemaal af moet hebben. Ik houd dus als het ware mijn agenda bij en voor in het weekend maak ik daar een lijstje van. Wat je hiermee opschiet is dat je precies in een overzicht hebt wat er moet gebeuren. Ben je op zaterdag al klaar met het lijstje? Fijn, dan hoef je zondag helemaal niets te doen!
SONY DSC
Maak een to do lijstje per dag
Heb je een dag waarin je een hoop moet doen? Maak dan een to do lijstje voor die desbetreffende dag! Zet onder elkaar waar je heen moet, wat je allemaal moet doen en schat in hoeveel tijd je per ding nodig hebt. Je maakt dus echt een tijdschema voor die dag. Zo weet je precies hoe laat je weg moet van huis, hoe laat je bij je afspraak moet zijn en hoe laat je daar weer weg moet om op tijd thuis te zijn. Niet heel chill, maar soms o zo nodig..
tijdschema-planning
Schrap af en toe iets
Is het een keer onmogelijk om iets in te plannen? Voel je dan niet schuldig om ook eens iets te schrappen. Helaas is het gewoon nog niet mogelijk om jezelf in tweeën te delen.. Hoe makkelijk zou het zijn als je een stukje naar de sportschool, een stukje naar je werk en een stukje naar de verjaardag van je tante kan sturen!
SONY DSC
Hopelijk heb je hier iets aan!

Until next time,
Romy

4 thoughts on “Plannen? Dat doe je zo!

Reacties zijn gesloten.