Moeiteloos milieubewust

Is milieubewust bezig zijn saai? Misschien een beetje, maar toch kunnen een aantal kleine aanpassingen een groot verschil maken. Dat verbod op het weggeven van plastic tasjes is er namelijk niet voor niets gekomen en ook al die verschillende containers zijn er niet voor de sier. Zelf probeer ik zo veel mogelijk bewuste keuzes te maken al geef ik toe dat ik wat sommige dingen betreft soms ook wel eens niet zo milieubewust bezig ben. Voor vandaag heb ik een lijstje gemaakt met wat kleine (zo goed als) moeiteloze handelingen die een groot verschil kunnen maken. De bomen zullen je dankbaar zijn ♥
Zaanse Schans
Plastic tasjes
Vroeger vond ik het altijd erg cool om door de stad te lopen met een arm vol plastic tasjes. Als ik daaraan terug denk heb ik eigenlijk geen idee waarom, al die spullen hadden makkelijk in twee tasjes gekund. Nog voordat de nieuwe plastic regel officieel werd ingevoerd schafte ik een grote ONLY shopper aan en besloot ik om geen tasjes meer aan te nemen. In eerste instantie werd ik een beetje raar aangekeken, maar na een tijdje merkte ik dat meer mensen dit gingen doen. Die plastic tasjes zijn namelijk nergens voor nodig en zo’n shopper staat een stuk modieuzer!
Shopper Lush
To Do lijstjes
Ik geef het eerlijk toe, ik ben gek op to do lijstjes. Als je dingetjes opschrijft geeft dat een stuk meer rust en hoef je niet bang te zijn dat je nog iets vergeet. In de perioden dat ik naar school ga maak ik er meerdere per week en als ik een drukke dag heb met meerdere afspraken maak ik er eentje voor die dag met hoe laat ik waar moet zijn. Sinds kort maak ik deze lijstjes niet meer op papier, maar op mijn telefoon of de computer. Omdat ik de hele dag door aardig wat muziek draai en sommige dagen veel bezig ben met mijn site staat mijn computer best veel aan. Dus waarom ook niet? Liever toch op papier? Gebruik dan in ieder geval beide kanten!
SONY DSC
Stop onnodig verbruik
Schakel het licht uit als je de kamer verlaat en draai de kraan dicht tijdens het tandenpoetsen. Het zijn kleine dingen, maar als je ze optelt zullen ze zeker een groot verschil maken. Ook het onnodig aan laten staan van je computer en de tv zijn voorbeelden. Het eind resultaat zal ook goed voor je portemonnee zijn (of die van je ouders)!

Ga fietsen!
Met de auto of scooter naar het werk klinkt erg verleidelijk en ik ken dan ook zat mensen die de auto pakken terwijl ze om de hoek werken, maar kan het niet een beetje minder? Van 5 minuten fietsen ga je echt niet dood ♥
Wilhelmina park
Afval scheiden
In de regen naar de groencontainer voor je banenschil klinkt niet ideaal, maar het kan zo veel verschil maken. Zelf hebben wij thuis een afval, karton en groen container. Ook hebben wij een tijdje plastic gespaard en sparen wij nu plastic doppen voor de opleidingen tot KNGF blinde geleidehond. Dat is ook waar onderstaande foto vandaan komt.
KNGF geleidehonden doppenactie
Biologisch of ecologisch
Als extra tip wil ik jullie iets vertellen over de termen biologisch en ecologisch. Deze tip vergt iets meer moeite en kan ook wat geld kosten, maar ik bespaar je alvast een deel van de research. De term biologisch houd in dat er tijdens de productie rekening word gehouden met de natuur. Zo worden er onder anderen geen chemische bestrijdingsmiddelen ingezet en wordt er dus gekozen voor een natuurlijke vijand. Denk aan bladluis – lieveheersbeestje. Ook de dieren worden op een goede en dus diervriendelijke manier gehouden. Bij ecologische producten gaat dit nog een stapje verder. Hier wordt er alles aan gedaan om het hele ecosysteem niet te schaden. Best een intensieve manier van productie dus. Niet alleen bij eten kun je kiezen voor biologisch of ecologische producten, ook wat make-up en verzorgingsproducten betreft wordt de keus steeds uitgebreider.
Lush Bubble Bar
Heb jij nog een goede (moeiteloze) tip om milieubewust bezig te zijn? Deel hem dan vooral hieronder!

Until next time,
Romy

2 thoughts on “Moeiteloos milieubewust

Reacties zijn gesloten.