Besparen of investeren

Al eens eerder schreef ik een besparen of investeren artikel over make-up en aangezien dat artikel erg goed werd ontvangen besloot ik om ook een fashion editie te schrijven. Op welke items je het beste kunt besparen en in welke je beter kunt investeren? Mijn mening daarover lees je vandaag ♥

Tops
Besparen! Persoonlijk geef ik niets om merken H&M’etje hier, Bershka’tje daar. Wat mij betreft valt er prima te besparen op T-shirts, blousejes en truitjes. Als je een beetje goed zoekt kan je je kast vullen met een hoop mooie statement tops die je voor nop kocht. Wel fan van merken? Dan valt hier niet op te besparen, maar dat geldt dan natuurlijk voor alle categorieën.

Jasjes
Investeren. Een mooi spijkerjasje en een basic leren jack gaan nooit uit. Ze veranderen dan wel van statement zoals patches en studs, maar de basics verdwijnen nooit. Investeren in deze items is dus een goed plan. Zelf kocht ik twee jaar terug een goedkoop leren jasje en hoewel ik hem graag draag merk ik toch dat de kwaliteit snel achteruit gaat. Nee, in mijn volgende leren jack ga ik zeker investeren!

Vesten
Ook op vesten valt prima te besparen. Meestal koop ik ieder jaar wel een nieuwe en als ik ze dan niet meer leuk vind geef ik ze weg. Vaak is de kwaliteit van wat goedkopere vesten gewoon prima dus niets waar ik mij druk om maak. Mijn geld geef ik dan liever uit aan een mooi paar schoenen die ik vaker draag!

Jeans
Wat jeans betreft zeg ik ook besparen, maar dan niet te erg. Je wil natuurlijk wel een mooie broek die je een tijdje kan dragen. Zelf ben ik gek op de 1 + 1 acties van Intercity. Dan betaal je ineens maar 40.- of 50.- euro voor twee broeken in plaats van het dubbele. Op deze manier bespaar je zonder dat de kwaliteit minder wordt.

Sieraden
Investeren! Je kan 100 verschillende kettinkjes hebben, maar wedden dat je toch vaak dezelfde pakt? Daarom besloot ik om toch iets meer uit te geven aan mijn sieraden. Ik betaalde dan wel niet de hoofdprijs zoals bij Buddha to Buddha, maar koos mijn sieraden hierdoor wel zorgvuldiger uit. Mijn echt goedkope sieraden draag ik haast niet meer.

Schoenen
Investerennn. Tenminste dat hangt er vanaf. Mijn ‘mode’ schoentjes koop ik graag bij van Haren. Daar betaal je niet zo veel en wanneer ze dan niet meer in zijn en je ze ook niet meer leuk vind hoef je je daar niet schuldig over te voelen. Voor mijn sneakers daarin tegen leg ik wel een ander bedrag neer. Nike, Vans, Adidas, Reebok, je betaald er snel meer dan 100.- euro voor. Toch merk ik dat ik het dat bedrag achteraf iedere keer waard vind. Dus besparen op fashion schoenen en investeren in je basic pieces!

Waar zou jij eerder in investeren?

Until next time,
Romy