Binnen een half jaar dierproefvrij| Mijn ervaring

Nu precies een half jaar geleden maakte ik de belofte: Nooit meer cosmetica dat op dieren wordt getest. Maare, hoe bevalt mij dat nu? Bevalt het me überhaupt wel? Viel het mee of tegen? Mis ik nog iets? Dat lees je allemaal in dit artikel. Niet geïnteresseerd in mijn dierproefvrije beauty gebabbel? Skip dan dit artikel en lees bijvoorbeeld de shoplog van gisteren.
animal testing
Het was Teske die mij met haar artikel aan het denken zette. Al snel besloot ik hetzelfde te doen. Geen dierproeven meer voor mij om hopelijk via mijn blog ook anderen te kunnen inspireren. Ook mijn schrijfopdracht van maatschappijleer, waar ik een 8,5 voor kreeg, ging erover. Ondertussen schreef ik al meerdere artikelen rondom dit onderwerp. Zo schreef ik over mijn beslissing, hoe ik mijn stash opruimde, over alternatieven voor dierproeven, hoe je erachter komt of een merk wel of niet op dieren test en houd ik mijn eigen dierproeven en dierproefvrije lijsten bij. En nu dan eindelijk het artikel waar ik het afgelopen halfjaar naartoe leefde: Dierproefvrij
Speak up
Of het me bevalt? Nou en of! Het geeft gewoon een ontzettend fijn gevoel iets goed te kunnen doen voor de wereld. Die enorme kick die het gaf toen ik mijn haar doneerde, zo voelt dit ook! Het geeft zo’n goed gevoel als je een ander (of dier) kan helpen. Al met al viel het hele proces me ook best mee. Alleen het opruimen van mijn stash en het steeds uitzoeken of merken dierproefvrij zijn vond ik vervelend. Vooral in dat laatste zat ontzettend veel tijd. Ondertussen weet ik al veel uit mijn hoofd en hoef ik verder vaak alleen even mijn lijsten te checken.
Beagle
Of ik nog iets mis? Nee, helemaal niet. In het begin vond ik het weleens moeilijk omdat een aantal van mijn favoriete producten (mascara, eyeliner en conditioner) op dieren werden getest maar ondertussen heb ik daar allemaal fijne vervangers voor gevonden. Helaas moet ik wel bekennen dat mijn stash nog niet volledig dierproefvrij is. Ik heb erg mijn best gedaan het afgelopen halfjaar maar ik heb nog niet voor alles een vervanger gevonden. Daar ben ik wel nog steeds hard mee bezig en op mijn lijsten komen ook steeds meer merken te staan. Dus nee voor mij echt geen producten meer die op dieren zijn getest!
SONY DSC
Waarom? Omdat het tegenwoordig totaal overbodig is. Er zijn zat andere manieren en dan vind ik dat we niet moeten kiezen voor de manier waardoor een dier moet lijden. Wat dat betreft heb ik een flink uitgesproken mening die ik niet hier op internet kan plaatsen. Om een lang verhaal kort te maken: Als een budget merk als Catrice het kan, waarom een duur merk als Chanel dan niet?
Make animal testing history
Until next time,
Romy

2 thoughts on “Binnen een half jaar dierproefvrij| Mijn ervaring

Reacties zijn gesloten.