Fleuramour 2017

24 september was ik met een gezellig groepje naar Fleuramour in België. Fleuramour is een evenement waarbij verschillende bloemisten ieder jaar het kasteel in Alden Biesen omtoveren tot een bloemenparadijs. Het kasteel is dan een week lang geopend voor bezoekers om alle creaties te komen bekijken. Vandaag vertel ik je over deze dag! Of naja, vertel? Verwacht vooral veel foto’s en weinig tekst in dit artikel ♥

Ik vertrok ‘s ochtends vroeg met de trein richting Hoofddorp, vanuit daar reden we naar het verzamelpunt in Utrecht. Eenmaal aangekomen in Utrecht haalden we eerst lekker koffie bij Starbucks om onze reis daarna te vervolgen naar Alden Biesen in België!

Na een paar uur rijden parkeerden we de auto’s op het grote (geïmproviseerde) parkeerterrein vlakbij het kasteel. De route wees zich vanaf daar vanzelf.

Vlakbij de ingang stond dit stuk. Wat een mooie bewegingen kan je maken met een simpele bundeling ♥ Deze ga ik zeker onthouden.

Een andere favoriet van mij was deze brug waarvan de rand volledig was versierd met bloemen! De Gladiolen en Lisianthussen zien er super uit in het zonlicht. Het was die dag zulk mooi weer!

Wat ik ook erg tof vond was deze cirkel. Heel erg simpel met maar 2 soorten materialen, maar toch zoveel resultaat. Chrysanten en bamboe takjes. Nooit verwacht dat ik die combinatie zou kunnen waarderen!

Binnen stond een grote kermis carrousel volledig bewerkt met bloemen. Wat een werk.

Persoonlijk vind ik onderstaande foto niet erg speciaal geworden, maar het ging mij vooral om het overbrengen van de kleurcombinatie. Dat is zeker gelukt. Oranje en blauw trekken elkaar perfect op en wat wit tussendoor houd het geheel fris ♥

Op een vreemde manier vond ik dit ook een erg gaaf werk. Een donkere achtergrond met materialen in bosachtige sfeer. En dat maïs! Hoe cool is dat!

Wat deze foto betreft wordt ik meer afgeleid door de make-up dan door de bloemen haha. Oogschaduw en lipstick prachtig! Had zelf alleen de nepwimpers er niet bij gedaan.

Een combinatie van roze en lila volledig over de tafel gedrapeerd. Persoonlijk vind ik dat de vorm van de Distel het geheel een mooie break geeft ♥

Ook planten konden natuurlijk niet ontbreken bij Fleuramour!

Ik heb in ieder geval weer genoeg inspiratie voor de komende tijd ♥

Until next time,
Romy