Buitenlandse stage Marbella #7

De rest van week 6 verliep helaas net zoals het begin. Rustig en met veel regen. Gelukkig was het vanaf zaterdag droog en konden we weer genieten van de zon. De zaterdag middag brachten we door op het strand. Heerlijk! Op zondag vertrokken we om een uur of 12 met de bus naar Málaga om de botanische tuin Jardín Botánico-Histórico te bezoeken. Na een busrit van één uur en een kwartier kwamen we aan op het busstation van Málaga. Vanuit daar namen we een City Sightseeing busje naar de tuin.

Als je denkt aan een City Sightseeing busje, dan denk je waarschijnlijk aan zo’n grote rode bus. Nou, dat was dit dus niet. Het was een klein wit busje met ouderwetse bekleding en hij schudde aan alle kanten, maar bracht ons wel naar de juiste bestemming! En daar gaat het om! De tuin zelf heeft best een groot oppervlak. Helemaal als je hem vergelijkt met de botanische tuin die we bezochten in Torremolinos. In deze tuin kon je zelfs een heel stuk de berg oplopen met een prachtig uitzicht over een stukje van Málaga.

Naast hele zonnige delen is er in het midden van de tuin ook een soort jungle gedeelte te vinden. Hier zie je allerlei prachtige bomen en planten. Van Monstera’s tot Ficussen en van Varens tot een soort Bamboebos. Erg gaaf! Met alle riviertjes en bruggetjes tussendoor geeft dit gedeelte je echt het gevoel dat je in de jungle rondloopt. Bij mij dan in ieder geval. Na twee en een half uur in de tuin doorgebracht te hebben besloten we om weer terug te gaan naar het appartement. Mede ook omdat we nog een flink stuk terug moesten reizen naar Marbella. Wat een top dagje!

Week 7 begon met een vrij drukke dag waarop we 11 tafelstukken moesten maken voor een hotel. Leuk! De siësta brachten we zowel deze dag, als gisteren en waarschijnlijk ook vandaag, door op het strand. Met 21 graden en volop zon kan dat natuurlijk ook niet anders!

Gisteren was het een vrij rustige dag met een beetje een vreemde wending. Ik wilde een klant helpen, maar zij sprak Spaans tegen mij en dat versta ik niet zo goed. Dus vroeg ik haar of ze ook Engels sprak. Haar antwoord was ja, maar ze vond het wel erg raar dat ik geen Spaans sprak. Daarop reageerde ik dat ik uit Nederland kom en dat ik nog geen Spaans spreek. Haar reactie? Wat dom zeg, ik kom toch ook uit Chili en ik spreek toch ook Spaans? Prima mevrouw, aardig doen is gratis. Enjoy your day!

Wat het weer betreft belooft het een hele mooie week te worden! En volgende week dinsdag zit de stage er dan alweer op. De tijd gaat zo hard, maar voor nu nog even genieten!

Buitenlandse stage Marbella #8

Until next time,
Romy