Buitenlandse stage Marbella #6

De laatste dagen van week 5 hebben we ons lekker vermaakt. Zo maakten we op vrijdag een rouwkrans. Best interessant, want zoiets had ik in Nederland nog nooit gemaakt. De basis van de krans wordt ingekocht en later bekleed met Fatsia blad. Op de boven en onderkant worden vervolgens bloemstukken gemaakt. Er klassiek, maar ik vond het leuk om eens te doen.

De dag erna werkten we tot 2 uur en maakte ik onder andere onderstaand boeket. Na zes dagen werken is het wel lekker dat je de zaterdagmiddag vrij hebt. Vooral ook omdat hier op zondag alle winkels dicht zijn, dus een middagje shoppen had er anders niet bij gezeten. Bij thuiskomst bakte ik pannenkoeken en daarna ben ik even naar de stad gegaan. Heerlijk! Deze keer kocht ik twee paar oorbellen bij de winkel Parfois, wat een leuke winkel!

Voor de zondag hadden we heel wat gepland. Nadat we eerst lekker hebben uitgeslapen liepen we naar het busstation en kochten daar tickets naar Torremolinos. Na een busrit van meer dan een uur kwamen we aan in de stad waar mijn oma vroeger zo vaak kwam. Zij ‘overwinterde’ namelijk altijd in een appartement in/vlakbij Torremolinos. Super leuk! We stapten uit bij de bushalte en liepen direct naar het centrum van de stad. Daar vielen we met onze neus in de boter, want er was op dat moment net een soort cultuurfeest gaande. Er was een soort markt met eten en spulletjes uit allerlei verschillende landen en er werden optredens gegeven. Leuk! Na wat door het centrum gelopen te hebben aten we Churro’s op een terrasje, hier besloten we direct om daar in de avond ook te gaan eten. Na even lekker in het zonnetje gezeten te hebben liepen we verder naar Molino de Inca. Een botanische tuin op zo’n 20 minuutjes lopen van het centrum van Torremolinos.

In Molino de Inca was van alles te zien. Een mooie fontein, beelden, vogels, verschillende bloeiende planten en reusachtige bomen. Tof! Na de hele tuin doorgewandeld te hebben gingen we nog even zitten bij de fontein. Het weerbericht had voorspeld dat het die dag bewolkt zou worden, dus we hadden beiden een lange broek aan. Jammer, want het werd uiteindelijk super zonnig! Mijn neus is die dag zelfs verbrand!

Na anderhalf uur in Molino de Inca te zijn geweest begonnen we terug te lopen naar het centrum. Online had ik gelezen over Torre de Pimentel, de toren van Torremolinos, en daar wilden we ook nog even heen. Na er al twee keer langs gelopen te zijn hadden we hem eindelijk gevonden. Het is een stenen vierkante toren, die je blijkbaar gemakkelijk over het hoofd ziet en waar je niet eens in kan. Maar het is wel dé toren van Torremolinos en wij hebben hem gezien!

Om een uur of half 7 liepen we terug naar El Torro, het restaurantje waar we eerder die dag Churro’s hadden gegeten. Hier bestelden we pizza en een drankje (cocktail!) en hebben we nog even lekker van het avond zonnetje genoten. Na een uurtje besloten we de bus terug te nemen naar huis. Wat een top dag!

Inmiddels is week 6 alweer in volle gang. Of nouja, volle gang. Druk is het niet en het weer is momenteel helaas erg slecht. We hopen erg dat het dit weekend wel weer mooi weer wordt zodat we dan weer leuke dingen kunnen doen, want er staat nog genoeg op het lijstje!

Buitenlandse stage Marbella #7

Until next time,
Romy