Buitenlandse stage Marbella #5

Afgelopen weekend hadden we een rustig weekend. Op zaterdag werkten we tot half 3 en daarna zijn we lekker naar het strand gegaan. Fijn! Voor de zondag hadden we wel plannen. Onze wekker ging om half 9 en om kwart voor 10 vertrokken we naar het busstation. We zouden die dag de La Concha oplopen vanuit het plaatsje Refugio de Juanar. We wisten dat we eerst met de bus naar Ojén moesten om daar te komen en zorgden ervoor dat we genoeg eten en drinken bij ons hadden.

Zoals je aan bovenstaand stukje waarschijnlijk kunt opmaken, is het ons niet gelukt om daadwerkelijk de berg op te lopen. Eenmaal bij het busstation vertelde de dame achter het loket dat we, om daar te komen, inderdaad de bus naar Ojén moeten nemen, maar dat vanuit Ojén geen bus naar La Concha rijdt. Oftewel: het is niet mogelijk om hier met de bus heen te gaan. Ook lopen is geen optie, want vanuit Ojén is het nog 10 km lopen naar Refugio de Juanar. Teleurgesteld gingen we terug naar het appartement. Een uurtje later besloten we fietsend naar het strand te gaan, het was immers net zulk mooi weer als de dag ervoor. Helaas bleek dat niet waar te zijn, de wind kwam deze keer namelijk van de andere kant wat ervoor zorgde dat het vrij koud was op het strand. Na twee uurtjes besloten we dan ook om weer terug naar het appartement te gaan. Daar brachten we de rest van de dag door. Balen.. Maar goed, ook hier heb ik weer van geleerd. Volgend weekend pak ik het anders aan!

De 5e stageweek is tot nu toe een rustige week. Er zijn wel leuke opdrachten voorbij gekomen, maar druk is het niet. We maakten onder andere weer bloemwerk voor de villa en verzorgden de decoratie van een expositie in het congresgebouw. Gisteren kwam er een collega/concurrent bloemist langs om samen corsages te maken, omdat ze hier nog geen ervaring in had. In Spanje is er namelijk geen openbare bloemisten opleiding. Als je een opleiding tot bloemist wil volgen moet je naar een privé school om daar de opleiding te volgen. Hoe leuk dat je dit als bloemisten dan samen oplost! Geen opleiding? Prima, dan geven we de kennis toch aan elkaar door. En dat is nog gezellig ook!

Voor het weekend hopen we vooral dat het droog blijft. Voor zaterdag is nu regen voorspelt dus ik denk dat ik dan even lekker ga winkelen. Voor zondag staat er tot nu toe nog geen regen! Dus misschien gaan we dan naar Torremolinos of als het mooier weer wordt naar Ronda. Dat schijnt een prachtige stad te zijn!

Buitenlandse stage Marbella #6

Until next time,
Romy