Buitenlandse stage Marbella #3

Wauw! Vandaag zitten we alweer over de helft van week 3, waar blijft de tijd toch? Tot nu toe gaat alles eerlijk gezegd gewoon heel erg goed. Alles lijkt wel mee te zitten! Mooi appartement, leuke collega’s en alles wat je nodig hebt zit in de buurt. Vandaag praat ik je bij over wat we de afgelopen week zoal hebben gedaan!

Vorige week was het erg rustig in de winkel, toch hebben we een aantal hele leuke dingen gedaan. Zo maakten we bijvoorbeeld rouwwerk in een paasmand, een gestoken stukje voor op het toilet bij de Luis Vuitton winkel (haha) en gingen we naar het Marbella Club Hotel om daar de tuin van de grootste villa te versieren met bloemen. We gebruikten hiervoor grote kandelaars, waxinelichtjes, Hedera en vazen met diverse bloemen. Gaaf! Later die dag versierden we de kamer met bloemen en rozenblaadjes.

Afgelopen zaterdag ging ik naar het winkelcentrum van Marbella. La Cañada. Dit was voor mij de eerste keer dat ik met de bus ging in Spanje. Gelukkig was het maar zo’n vijf minuutjes met de bus dus de kans dat er iets mis ging was niet zo groot. Toch nam ik onderweg naar het busstation de verkeerde afslag waardoor ik na een omweg van 15 minuten bij het busstation aankwam. Eenmaal daar kocht ik een kaartje aan het loket om bij het winkelcentrum te komen. Ik kon alleen niet heel goed verstaan wat de dame achter het loket zei en daar raakte ze nogal geïrriteerd over. Ach ja, zoek een andere baan als je je werk niet leuk vind. De rest van de middag heb ik lekker doorgebracht in La Cañada. Ik heb daar niet veel gekocht, mede omdat ik het ook allemaal weer in mijn koffer mee naar huis moet nemen. Wel kocht ik een super mooi portemonneetje bij Parfois! Toevallig kwam ik er op de terugweg achter dat deze winkel ook op loopafstand van ons appartement te vinden is, dus daar ga ik zeker nog eens naar terug voordat ik weer naar huis ga!

De zondag was afgelopen week helemaal een avontuur. Het weer is hier namelijk niet zoals de bewoners van Marbella dat gewend zijn. De afgelopen weken heeft het namelijk erg veel geregend. Zo was er dus ook voor afgelopen zondag veel regen voorspelt. Aangezien we niet weer thuis wilden blijven besloten we iets te gaan doen wat overdekt was. Hiervoor moesten we alleen wel een stukje reizen. Naar het Mariposario (vlindertuin) in Benalmádena om precies te zijn. Dus liepen we die middag naar het busstation van Marbella om een busticket te halen, deze keer wel via de juiste route! Gelukkig zat er deze keer een aardige meneer achter het loket die precies bleek te weten wat we bedoelden. We betaalden €4.43 voor ons kaartje en reisden toen drie kwartier met de bus langs de Costa del Sol. Prachtig!

Op een gegeven moment zei de buschauffeur: ‘Mariposario’. En dus stapten wij uit. We opende Google Maps om de richting te bepalen en daaruit bleek dan we nog minstens een uur en drie kwartier moesten lopen naar het Mariposario. WHAAT?! Omdat er in Spanje op zondag minder bussen rijden besloten we om niet met de bus verder te reizen naar het Mariposario en in plaats daarvan lekker over het strand te lopen. Het was die dag onverwacht toch mooi weer geworden dus genoten we lekker van de zon!

We besloten ook, voor de zekerheid, om wat eerder weg te gaan. We bekeken de planning online en op de borden en kwahttp://www.thesparklingbeauty.nl/wp-admin/post-new.phpmen er al vrij snel achter dat deze niet aansloten. Na 1,5 uur wachten (in de zon) was er nog steeds geen juiste bus voorbij gekomen. Dus besloten we wat rond te vragen. Via deze weg kwamen we erachter dat je ook eerst de bus naar Fuengirola kan nemen om vanuit daar door te reizen naar Marbella. Na twee uur gewacht te hebben op de juiste bus besloten we dat maar te doen. Uiteindelijk waren we pas een uur of half 9 thuis!

De volgende dag begon de normale werkweek weer en maakte ik dit bloemstuk. Lekker groot en rond. Ze noemen het hier de Ugly Centre Pieces. De rest mag je zelf invullen.

Buitenlandse stage Marbella #4

Until next time,
Romy