Waarom heb je geen make-up op?

Sinds een tijdje draag ik doordeweeks weinig tot geen make-up meer, waar aan het begin nogal wat scheve gezichten van kwamen aangezien dat best vreemd is voor een beauty blogger. Ik kreeg daarom dan ook vaak de vraag waarom ik geen make-up draag. Inmiddels is zo’n beetje iedereen in mijn omgeving wel gewend aan mijn make-up loze gezicht en ondanks dat jullie daar niet veel van merken wil ik vandaag toch een klein beetje ingaan op die vraag. Want waarom draag ik eigenlijk niet meer zo vaak make-up?

Een echte hoofdreden heb ik er eigenlijk niet voor, maar ik heb daar door meerdere dingen voor gekozen. Zo vond ik het na een tijdje best vervelend worden dat ik mij ‘s ochtends 20 minuten voor de spiegel stond uit te sloven, vervolgens de hele dag make-up op had om het er ‘s avonds weer af te halen. Eigenlijk best logisch, maar waarom draag je eigenlijk make-up? Het meest voorkomende antwoord is: ‘om de mooie delen in mijn gezicht te accentueren’. Absoluut waar, maar waarom zou je de mooie delen altijd moeten accentueren als ze toch al mooi zijn? Begrijp mij niet verkeerd want ik ben nog steeds gek op make-up, maar ik vind mezelf mooi genoeg. Ook zonder make-up.

Daarom ging ik steeds minder vaak make-up naar school dragen en uiteindelijk droeg ik ook geen make-up meer naar mijn werk. Aan het begin kreeg ik wel twee keer per dag de vraag of ik ziek was waar ik rustig ‘nee hoor’ op antwoordde. Als ik vroeg naar de reden van de vraag werd er vaak gezegd ‘niets’, maar voor mij was het wel duidelijk. ‘Omdat je geen make-up op hebt’. Eigenlijk best gek toch? Dat je natuurlijke gezicht wordt geassocieerd met ziek zijn. Nu ben ik van mezelf best eigenwijs dus ging ik lekker door met doordeweeks geen make-up dragen.

Na een tijdje begon mijn eigenwijze gedrag zich ook te uiten in mijn omgeving. Zo zie ik nu steeds vaker dat mijn vriendinnen ook mindere hoeveelheden en minder vaak make-up dragen! Laatst kwam er zelfs iemand naar me toe die zei: ‘Ik zie jou altijd lekker zonder make-up, ik dacht ik ga dat ook eens doen!’. Nou hoe leuk is dat! Ook vroeg een vriendin van mij laatst of ik nou wel of geen make-up op had omdat ze het verschil niet meer zo goed zag. Zelf vind ik het nog steeds erg fijn. Ik kan ‘s ochtends wat langer in mijn bed blijven liggen, het scheelt een hoop tijd en na een flinke regenbui loop ik er als een van de weinigen de rest van de dag niet als een panda bij. Heerlijk!

Met dit artikel probeer ik je absoluut niet te vertellen dat je geen make-up meer moet dragen, maar ik probeer je wel te laten zien dat het ook anders kan. Je hoeft niet te doen wat anderen doen. Doe vooral wat jij zelf mooi vind en waar jij je goed bij voelt. Zoals je ziet zal dat dan ook effect hebben op je omgeving. Oh, en wat make-up betreft: in het weekend steek ik nu altijd wat extra tijd in mijn looks en het mooie is dat ik daar nu een hoop complimentjes over krijg. Gewoon omdat mensen het niet meer gewend zijn ♥

Until next time,
Romy