Mijn make-up stash uitzoeken

Let op! Dit artikel bevat producten die op dieren zijn getest, onderdeel zijn van een bedrijf dat dierproeven uitvoert of in China worden verkocht. Check mijn dierproeven en dierproefvrije lijsten.

Wat ben ik nu even blij dat ik niet zo’n gigantische stash heb als Teske want dat betekent dat ik een stuk minder heb om uit te zoeken, en om weg te gooien. Ik heb net mijn stash uitgezocht en in dit artikel lezen jullie wat ik houd, wat ik wegdoe en hoe ik er verder mee omga. Heb je geen idee waar dit over gaat? Lees dan eerst even dit artikel.
Hele stash
Het werd ondertussen echt tijd dat ik mijn stash ging uitzoeken. Er zijn namelijk producten die eigenlijk op zijn, producten die ik gewoon niet gebruik en producten die niet dierproefvrij zijn. Als eerste begon ik met het uitzoeken van mijn ‘huidproducten’ zoals foundation, concealer en poeder. Wat me erg opviel was dat hiervan alleen de foundations wegmoesten. Had ik eindelijk een goede foundation gevonden is hij dus niet dierproefvrij… Weggooien vind ik zonde want ik heb er toch voor betaald en daarom stopte ik deze producten in mijn ‘zo snel mogelijk opmaken’ tasje.
Voor
Zoals je ziet is van sommige producten de opdruk zo goed als weg. Dit is echt bijna niet te voorkomen, hieraan kan je in ieder geval zien dat ik ze met veel plezier gebruik. Na de huidproducten begon ik aan de oogschaduws.
voor
Helemaal fan ben ik van de Miss Sporty palettes maar helaas vallen ook deze onder het kopje ‘test op dieren’. Van de NYC palettes ben ik iets minder fan dus misschien gooi ik deze zelfs wel weg. Ik heb ook de MAX palettes weggedaan, deze waren leuk om te proberen maar pakte uiteindelijk niet zo mooi uit. Na het uitzoeken is dit wat er over bleef.
na deel 2
Daarna zocht ik mijn eyeliners en potloden uit. Daar bleef helaas niet zo veel van over. Maar ach, het enige wat ik moet toevoegen is een zwarte eyeliner en dan is de basis compleet.
Na
Ook de mascara’s en wenkbrauwproducten moesten even snel worden uitgezocht. Gelukkig kon ik beide wenkbrauwproducten houden maar helaas bleef van de mascara’s alleen de linker over. De rechter mascara is degene die ik iedereen altijd aanraadde maar hier zal ik dus een dierproefvrije vervanger voor moeten vinden.
voor en na
voor
Je look finish je meestal met een mooie lipstick of gloss en hiermee eindigde ik ook mijn opruiming. Hierbij bleven er van de 13 producten nog maar 5 over. Niet alleen omdat sommige producten eigenlijk op waren maar ook omdat de meeste niet dierproefvrij waren. Niet alle producten heb ik weggegooid, sommige maak ik gewoon op. Misschien moet ik maar een paar lipsticks van Hema aanschaffen want de oranje variant van de foto vind ik erg fijn.
Voor
na deel 2
Nadat ik zag wat er van Teske’s nagellak collectie overbleef werd ik toch wel een beetje bang. Want wat zal er overblijven van mijn 58 flesjes?
Nagellak stash (7)
Alles wat je links ziet staan gaat weg en alles wat je rechts ziet staan blijft. Uiteindelijk bleven er 30 flesjes over, dat is iets meer dan de helft. En eerlijk is eerlijk ik heb ze echt niet alle 58 nodig.
Nagellak stash (5)
Wat ik wel nog erg opvallend vond is wat er met een van mijn nagellakjes is gebeurd. Jullie kennen het vast nog wel, de crackle lakjes. Nu kan ik me niet voorstellen dat ik dat ooit mooi vond maar het was toch echt een trend. Tijdens het opruimen zag ik dat het lakje eigenlijk gewoon ‘opgelost’ is, en dat terwijl de dop muurvast dicht zat. Heel vreemd.
Nagellak stash (9)
En dat is ook eigenlijk de foto waarmee ik dit opruim artikel wil afronden. Zoals ik al zei, ik ga echt niet alle producten weggooien. Maar ik ga ze wel binnen een bepaalde tijd opmaken zodat mijn stash zo snel mogelijk dierproefvrij is. Ik raad je aan om ook eens al je make-up door te zoeken en op te ruimen. Zo blijven alleen de producten die nog helemaal goed zijn over en dat is een stuk overzichtelijker.

Big Kiss.

3 thoughts on “Mijn make-up stash uitzoeken

Reacties zijn gesloten.