Mijn Beauty Tips

De oorspronkelijke titel van dit artikel zou eigenlijk ‘De Beste Beauty Tips’ worden, maar toen realiseerde ik me dat wat ik als beste tip zie voor jou misschien helemaal niets betekent. Daarom heb ik er ‘Mijn Beauty Tips’ van gemaakt! Ik ben eigenlijk altijd die vriendin geweest waar je naartoe gaat voor advies. Of het nou ging over je relatie (die ik zelf niet heb) of beauty troubles dat verschilde per keer. Het was dan ook niet zo’n verrassing dat ik uiteindelijk ook die vriendin met een blog werd. Ik blog nu alweer bijna twee jaar en in die tijd heb ik best een hoop geleerd over make-up. Vandaag deel ik de, voor mij meest waardevolle, dingen die ik geleerd heb over beauty.
Jumpsuit WE Casual outfit
Wees goed voor je huid
Ik kan het niet vaak genoeg zeggen, maar besteed aandacht aan de verzorging van je huid! Als er iets is dat ik geleerd heb dan is het wel dat afwachten tot je huid problemen verdwijnen niet de oplossing is. Daarom raad ik je aan om je huid minimaal één keer per dag te reinigen en te verzorgen met producten die je probleem aanpakken. Maar ook als je geen huid problemen hebt is het fijn om je huid af en toe even goed te reinigen en een lekkere crème aan te brengen. Wat te doen met puistjes? Dat lees je hier.
Nutrimetics huidverzorging lijn Apricot
Let op kleur
Verkeerde kleur foundation gekocht? Draag hem lekker niet. Hoewel zo goed als iedereen op de hoogte is van het fenomeen rondom de verkeerde kleur foundation zie ik het helaas nog vaak gebeuren. Ik begrijp dat je het zonde vind dat je je geld uit hebt gegeven aan iets dat niet bij je past, maar dat is nog geen reden om het dan toch te dragen. Maakt het je niets uit? Doe dan vooral wat jij wilt, maar miskopen horen er nou eenmaal bij. De afgelopen tijd heb ik geleerd dat je producten in de verkeerde kleur beter kunt verbannen uit je routine want ook oranje bronzer, een gekke kleur concealer en te donkere wenkbrauw producten horen daar niet thuis.
SONY DSC
Zorg voor een goede basis
Een goede basis zorgt ervoor dat je make-up langer blijft zitten en hoewel ik niet van alle primers fan ben zijn er een aantal dingen waar ik bij zweer. Onder mijn oogschaduw breng ik altijd een eyeshadowbase aan, deze zorgt er namelijk voor dat je oogschaduw mooi en lang zit. Maar ook mijn eyeliner komt niet zomaar op mijn oogleden. Voordat ik eyeliner aanbreng zorg ik ervoor dat ik in ieder geval een oogschaduw in huidskleur heb aangebracht. Zo wordt je eyeliner niet vlekkerig en blijft hij de hele dag flawless zitten.
Essence I ♥ Color Intensifying Eyeshadow Base
Less is more!
Helemaal fan van de looks van YouTube guru’s en Instagram beauty’s? Ik ook! Maar dat betekent nog niet dat je er ook daadwerkelijk uit wilt zien zoals zij. Ik heb ze namelijk wel eens ingezoomd en in het echt gezien en geloof mij maar: pancake it is.. Zo’n dikke laag foundation kan nooit goed voor je huid zijn om het nog maar niet te hebben over de nep wimpers. Zin om een avondje flink uit te pakken? Ga ervoor! Maar voor overdag ga ik nu toch echt voor de minimalistische look ♥
Oogschaduw palette Sleek, Mascara Catrice
Durf iets nieuws te proberen
Altijd maar diezelfde oog look met bijpassende lipstick wordt na een tijdje wel erg saai. Ga daarom eens zonder make-up de deur uit of kies voor een ander product. Je komt er vanzelf wel achter of deze nieuwe draai bij je past of niet. Ook opmaken leer je met vallen en opstaan. Laten we het maar niet hebben over hoe mijn wenkbrauwen eruitzagen toen ik net begon ze in te vullen. Horror!
SONY DSC
Als laatste wil ik jullie meegeven om je wenkbrauwen lekker met rust te laten en dus niet te veel te epileren. Natuurlijk kan je een paar verdwaalde haartjes verwijderen, maar de natural brows zijn helemaal terug en daar ben ik erg blij om. Als er iets is dat ik heb geleerd dan is het wel dat je niet teveel werk moet maken van je wenkbrauwen. Als je dat wel doet zullen ze nooit echt natuurlijk ogen. En het grootste compliment dat ik de afgelopen tijd gekregen heb is toch wel de vraag of ik iets aan mijn wenkbrauwen doe of niet. Want als mensen gaan twijfelen dan doe je het goed!

Until next time,
Romy