Dingen die je nog niet wist over je beauty producten

Soms lees of hoor je wel eens iets waarvan je denkt. Is dat echt waar? Zo kwam ik er niet zo lang geleden achter waar dat nummertje met die M erachter op je beauty producten voor staat. Vandaag deel ik een paar dingen over beauty producten met jullie waarvan blijkt dat veel mensen ze niet weten. Lees snel verder ♥

Bewaar je make-up tools niet in de badkamer
Geloof me, wil je niet. De badkamer is namelijk de meest vochtige plek van het hele huis, en waar vocht is zijn? Precies, bacteriën en schimmels. En die wil je nou net niet in je kwasten hebben. Bewaar ze daarom beter in je slaapkamer. Dat geld overigens ook voor bijvoorbeeld oogschaduw palettes.

Ze hebben een houdbaarheidsdatum
Heb je je altijd al afgevraagd waar dat bakje met dat nummertje en die M voor staat op je producten? De M staat voor maand, en het nummer ervoor geeft aan om hoeveel maanden het gaat. Het is dus de houdbaarheidsdatum van je beauty product! 6M betekent dus dat je product een half jaar houdbaar is. Onderstaand oogschaduw palette is dus een jaar houdbaar!

Kwasten moet je ook schoonmaken
Ja echt! Hoewel ik dit vrij vanzelfsprekend vind kom ik nog altijd mensen tegen die hun make-up kwasten nooit wassen. Je kan dit doen met een speciale brush cleanser, maar ik heb een aantal jaar geleden geleerd dat gewoon shampoo ook voldoet. Je wast je kwasten om zo make-up resten, oliën van je huid en bacteriën te verwijderen. Klinkt best logisch toch? Hoe vaak je je kwasten moet wassen vertelde ik al eens eerder in een artikel!

Wist jij wel dat 12M staat voor 12 maanden houdbaar?

Until next time,
Romy