Besparen of investeren?

Dit artikel wilde ik al een tijd geleden schrijven maar op de een of andere manier kwam het er steeds niet van. Hier en daar wat druk met school, werk, sport en tussendoor het organiseren van mijn vaders verjaardag. Ondertussen heb ik tijd gevonden voor mijn onderzoekje en vandaag deel ik mijn ervaring met jullie over producten waar je beter op kunt besparen of investeren.
SONY DSC

Huidverzorging
Investeren! Gelijk de belangrijkste tip die ik je ga geven. Ik heb al een aantal producten geprobeerd door verschillende workshops waardoor ik heb gemerkt dat de wat duurdere producten dichter bij een egale stalende huid zonder oneffen- en onzuiverheden komen. Heb je een hele jonge huid zonder onzuiverheden? Dan voldoet een Hema-tje ook maar wanneer je huid soms toch wel moeilijk doet raad ik je snel aan om je goed te laten adviseren over producten die bij jou huidtype passen en dan te investeren in een goede product lijn. Het is even een hoop geld maar dat zal het uiteindelijk allemaal waard zijn.

DSC08311

Primer & foundation
Investeren. Primers en foundation’s van de wat duurdere merken bevatten vaak bestanddelen die beter zijn voor je huid. Ook zal je in dit soort producten minder vaak gekke vul middelen tegenkomen waardoor je dus wat meer betaald. Waar het kan raad ik je over het algemeen af om primer en foundation te dragen omdat het je huid toch afsluit van de omgeving. Ook voor primers en foundations zou ik je aanraden om je vooraf goed te laten adviseren. Zorg ervoor dat je een product kiest waarbij je betaald voor de kwaliteit en niet voor het merk.

Concealer
Hangt er een beetje vanaf. Heb je hier en daar een klein rood plekje of puistje? Dan voldoet een concealer van een budget merk maar als je huid een stuk onrustiger is of je misschien zelfs last hebt van acne zou ik je eerder aanraden om te investeren in een concealer die goed past bij jou huidskleur. Concealers die wat prijziger zijn hebben vaak een betere pigmentatie en blijven langer zitten.

DSC07651

Wenkbrauwproducten
Besparen. De beste verhalen die ik hoor over wenkbrauwen komen tot stand door budget producten. Zelf gebruik ik al een paar jaar een wenkbrauwpoeder van een goedkoper merk en ook veel van mijn vriendinnen zijn overgestapt op goedkopere producten. Je wenkbrauwen komen gedurende de dag bijna nergens mee in aanraking, behalve de wind, en daarom hoef je niet bang te zijn dat het product snel vervaagd.

Poeder & blush
Besparen. Op dit moment zijn er een hoop kwalitatief goede poeders en blushes op de markt dus waarom zou je daar dan nog langer in investeren?

SONY DSC

Bronzer & highlighter
Investeren, without a doubt. Als er iets is dat ik de afgelopen tijd heb geleerd is dat je beter kunt investeren in een goede bronzer vooral wanneer je een lichte huid hebt. Budget bronzers hebben nogal vaak de neiging om oranje uit te vallen en oranje bronzer? Uh nee doe maar niet. Wat highlighter betreft kun je nu ook steeds vaker terecht bij de goedkopere schappen maar een vriendin gaf mij een goede reden waarom dit product zeker bij investeren hoort. De duurdere highlighters zijn meestal beter gepigmenteerd en blijven langer zitten. Wat highlighters betreft is er ook nog niet veel keuze bij de budget merken en wanneer je kiest voor een duurdere variant is dit assortiment veel breder. Hierdoor heb je sneller een product te pakken dat goed bij jou huid past omdat je kunt kiezen tussen een gele, zilveren of roze ondertoon.

Oogschaduwbasis
Besparen! Als concealer al voldoet als een goede basis voor onder je oogschaduw waarom zou je dan nog langer veel geld uitgeven aan een oogschaduwbasis? Zelf gebruik ik nu een hele fijne basis, die het pigment van je oogschaduw nog mooier laat uitkomen, met een budget prijsje. Maar ook een primer voor het gezicht kun je hiervoor gebruiken.

DSC00435

Oogschaduw
Investeren. Hoewel er een hoop leuke palettes in de goedkopere schappen liggen weet ik sinds kort dat je beter kunt investeren in een mooi palette dat je echt graag wilt hebben. Het duurdere palette wat ik kocht brengt super fijn aan, heeft een sterker pigment en ik heb geen last meer van fall-outs.

Eyeliner
Investeren. In de tijd dat ik make-up draag heb ik al een hoop eyeliners versleten maar sinds ik besloot iets meer uit te geven aan zo’n trouwe vriend is er een pen die ik steeds opnieuw koop. Budget liners brengen naar mijn ervaring wat moeilijker aan en zijn vaak wat grijzig op de oogleden. Je kunt natuurlijk mazzel hebben maar de laatste paar keer toen ik een budget eyeliner opnieuw kocht werkte deze helaas een stuk minder dan de vorige.. Toen besloot ik om een keer te investeren en daar heb ik tot vandaag geen spijt van. Hij brengt super strak aan, heeft een erg sterk pigment en blijft de hele dag vlekkeloos zitten. Dat is nou nog eens een goede investering!

SONY DSC

Mascara
Besparen. Een hoop fijne mascara’s komen tegenwoordig uit het budget schap en het verschil tussen goedkoop en expensive is haast niet meer aan te wijzen. Mascara is een product dat al ontzettend lang op de markt is waardoor er veel variërende producten zijn ontwikkeld. Subtiel, intens zwart, heel lang of een mooie krul? Voor al deze mascara’s kun je gewoon bij het goedkopere schap terecht.

Lipproducten
Besparen! Of het nu gaat om een lippotlood, lipstick of lipgloss het assortiment is eindeloos. En de mooiste schatten vind je in mijn ogen dan ook in het budget schap ♥

Hema Soft Matt Lipbalm

Until next time,
Romy